|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Admin
|
Hem iPhone Dev Team hem de Chronic Dev Team iOS 5 içib untethered jailbreak bulmaya çalışıyorken BigBoss semi-tethered (yani yarı bağımlı) jailbreaki yayınladılar. Peki bu ne anlama geliyor? Semi-Tethered (Yarı Bağımlı Jailbreak) ne demek? Semi-Tethered Jailbreak sizin bilgisayara ihtiyacınız olmadan reboot yapabilmenize olanak sağlıyor. Evet. Ayni untethered jailbreak ancak tek eksik yönü reboot yaptığınızda bazı programları çalıştırmıyor. Dolayısıyla tekrar çalıştırabilmek için bilgisayara bağlayıp just boot demek gerekiyor. Fakat sonuçta sizi bilgisayar bulamadığınız durumlarda, şarj biterse ya da yoldaysanız kurtarıyor. Uyumlu Cihazlar Maalesef şimdilik iPad 2 ve iphone 4S yok... iPhone 4 (1.59.00 Baseband kullanan arkadaşlar için Cydia lazım olduğundan işe yaramıyor maalesef) iPhone 3GS iPhone 3GS New Bootrom iPad 1 iPod Touch 4G iPod Touch 3G Peki hangi ozellikleri kullanabiliyoruz? 1) Arama yapabilir ve sms atabiliriz. 2) Stock uygulamalar kullanılabilir. 3) Safari kullanılamaz ancak başka bir tarayıcı kullanabilirsiniz(düzeltildi) 4) Mail uygulaması kullanılamaz. Bunun yerine Gmail'in kendi uygulaması var onu kullanabilirsiniz. 5) Herhangi bir jailbreak uygulaması, tweek, cydia vb kullanılamaz (Bilgisayardan boot etmek gerekiyor) 6) Yarı bağımlı durumdayken sbsettings tarzı şeyleri eve gidene kadar kullanmamak gerekiyormuş. Peki nasıl yapacağız? 1) Önce iOS 5'in yüklenip Tethered Jailbreak yapılmasi gerekiyor (Redsnow kullananlar son versiyonu redsn0w_win_0.9.9b7 kullanmalısınız) Buradan 2) Ardından Cydia'dan şu source eklenmeli; semitethered jailbreak | iPhone News, Apps, BigBoss, Guides & Jailbreaking 3) SemiTether diye aratıp kurduktan sonra reboot diyoruz. (Şu anki versiyon 0.7.9) Artık APPLE logosunda takılıp kalmayacak.. Video anlatım |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 5 , anlatım , ios , jailbreak , resim , semi , tethered , ve , video |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|