Konular: 25,725, Mesajlar: 26,829, Üyeler: 1,961
Online: 0
Farkbul.NET Bizimle Farkbulun
Go Back   Farkbul.NET > CEP TELEFONLARI > iphone 4

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-31-2011, 07:08 PM   #1 (permalink)
Admin

madmax50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iphone 4, iphone 3gs ios 5 jailbreak resimli anlatım

Merhaba arkadaşlar ios 5 birçok yenilikle birlikte hayatımıza girdi.Benim gibi jailbreak olmadan ios'dan haz duymayanlar için jailbreak çoktan çıktı.Fakat bu jailbreak sakat bir jailbreak çünki telefonun kapanması durumunda cihazı bilgisayarsız açamıyoruz.Öncelikle sizlere birtakım terimleri açıklayacağım.

Untethered Jailbreak:Sorunsuz bir jailbreak telefonu özgürce kullanabilirsiniz.
Semi Tethered Jailbreak:Jailbreak yapıldığında telefon kapanıp açıldığında bilgisayar gereksinimi yoktur fakat bilgisayara bağlayana kadar cydia ve cydia ile yüklenen uygulamalar çalışmaz.Bilgisayara bağlayıp redsnow ile cihazın yeniden başlatılması gerekir.

Tethered Jailbreak:Kısıtlı jailbreak yöntemi ile cihaz jb yapıldığında kapatılmaması gerekir.Şarj bitmesi yada çeşitli durumlarla cihaz kapanırsa tekrar açılması için redsnow yüklü bilgisayara bağlanması gerekir.Benim telefonum hiç kapanmaz diyenler için kullanılabilir bir jailbreak yöntemidir.

Semi Tethered ios 5 jail break anlatımı yakında
NOT:Yazımızın devamında tethered jail break yöntemi anlatılacaktır.

Tethered Jailbreak Yapmadan Önce : Suan ki Redsn0w tethered jailbreaktir. iDevice’inizi acmak icin her defasin da iDevice PC’ye baglanarak Redsn0w’u calistirip “Just boot tethered right now” secenegi secilerek acilmak zorundadir. Bunu goz onun de bulundurarak jailbreak yapmaya karar veriniz. Yurtdisi Unlock cihazlar kesinlikle bu JB’den uzak durmalilar. Aksi takdir de Unlocklarini kaybedecekler ve cihazlari acilmayacak.
Gerekli programlar:
Download Redsn0w 0.9.9b4 Windows
Download iOS 5 iPhone 4 (GSM)
iTunes 10.5
Basliyoruz…
Adim 1: iDevice’inizi USB kablo araciligiyla PC’ye baglayiniz ve iTunes 10.5′i aciniz. iTunes’dan, Shift+Restore ile ios 5′i restore edin.
Adim 2: Redsn0w’u calistiriniz, Extras’a tiklayiniz.

Adim 3: Select IPSW tiklayiniz ve iOS 5.0 firmware ipsw dosyasini yerini gosteriniz.

Adim 3: Simdi “Install Cydia”yi secin ve “Next”e tiklayiniz.

Adim 4: Gelen pencerede Next’e basmadan once, iDevice’nizin KAPALI ve PC’ye BAGLI OLDUGUNDAN emin olun ve “Next” tiklayiniz.

Bu asamada Redsn0w, iDevice’inizi DFU moda almaya rehberlik edecek.
Adim 5: Rehberi takip ederek Power tusuna 3 saniye basili tutunuz.
Adim 6: Power tusunu BIRAKMADAN ayni an da HOME tusuna 10 saniye basili tutunuz.

Adim 7: HOME tusunu BIRAKMADAN, POWER tusunu birakiniz 15 saniye HOME TUSUNA BASILI TUTUNUZ. HOME TUSUNU KESINLIKLE BIRAKMAYINIZ.
Adim 8: Redsn0w, ios5′i jailbreak yapana kadar bir kac dakika bekleyiniz.
Adim 9: Jailbreak islemi tamamlandi fakat islemlerimiz bitmedi. Cydia yuklendi fakat gri icon olarak duruyor. Demistik ki suan ki Redsn0w tethered jailbreak. Bunun icin iDevice’imizi kapatiyoruz ve Redsn0w’u calistirip Extras tikliyoruz. Simdi ”Just boot tethered right now” secenegini tiklayip Next diyoruz. Jailbreak yaparken yaptigimiz ayni islemleri rehberi takip ederek yapiyoruz.

Her türlü soru ve önerilerinizi bana iletebilirsiniz.

Semi tethered yöntemi çıkmıştır.Artık bilgisayara gerek olmadan telefonu açabilirsiniz.İşte video anlatımlı semi tethered yöntemi.

FaceBook ta paylaş
madmax50 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
3gs , 4 , 5 , anlatım , ios , iphone , jailbreak , resimli

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil